Zorg voor een goede beveiliging voor je woning met de volgende tips!

Aantal woninginbraken daalt.

Goed nieuws! Het aantal woninginbraken of pogingen tot een woninginbraak is in 2014 flink gedaald. In 2012 telden men nog 91.153 inbraken en in 2014 waren dit er nog maar 70.651, een forse daling dus. Het streven is naar 65.000 inbraken in 2018 en dat kunnen we zeker halen als we zo door gaan.


 Maar wat kun je precies doen om je huis goed te beveiligen?

Makkelijk doelwit: Ramen en deuren.

Inbrekers gaan altijd op onderzoek uit aan voordat ze een inbraak plegen. Ze rijden bijvoorbeeld overdag een paar keer door de straat om te achterhalen wat voor soort huizen het zijn en om een inschatting te maken of het een drukke straat is om de juiste tijd te bepalen. Tegenwoordig zijn er vele inbraakmethodes bekend en hierin zie je dat de ramen en deuren gemakkelijk open te breken zijn.


 De juiste beveiliging.

Het is bewezen dat een inbreker ongeveer 1,5 minuut de tijd neemt om een slot open te breken. Na deze periode geven ze het snel op en gaan ervandoor. Deze sloten voldoen aan het SKG keurmerk die door Politie Keurmerk Veilig Wonen zijn getest en uitgegeven en garanderen een inbraakwerendheid van ongeveer 3 minuten. Meer weten over SKG? Kijk dan hier.

Wat moet je zeker als beveiliging hebben?

Je vraagt je nu natuurlijk af, leuk allemaal die informatie, maar wat heb ik nu precies nodig voor een goede beveiliging voor je woning? Hiervoor hebben we uiteraard het perfecte overzicht voor je op een rij gezet:

  1. Secustrip
    Een secustrip is de perfecte beveiliging voor je deuren. Je bevestigt ze namelijk zeer gemakkelijk aan de binnenkant van je deur en voorkomt dat je deur kan worden opengebroken. Perfect!
  2. Veiligheidskorstschild
    Dit geweldige veiligheidsbeslag is er voor je buitendeur en maakt het inbrekers erg moeilijk om zomaar je slot open te breken. Ze zijn er in verschillende afmetingen en SKG keurmerken zodat de 1,5 norm zeker gehaald wordt.
  3. veiligheidsprofielcilinder
    Bij een goed veiligheidskorstschild hoort een goed beveiligde veiligheidscilinder zodat ze niet middels het cilinderslot binnen kunnen komen.

 Verzeker je woning van een goed slot!

Weet je genoeg en wil je graag direct de juiste sloten bestellen? Neem dan eens een kijkje op www.hangensluitwerkland.nl en houdt inbrekers buiten de deur!