Hoe meet ik mijn cilinder op?

Druk op de afbeelding om de meter te downloadenTip: Leg als check een liniaal naast de meter. 

De lengte van de cilinder is afhankelijk van de dikte van de deur. De meeste deuren hebben een dikte van 40mm, in combinatie met de deurschilden geeft dat een lengtemaat van 60mm. De standaard maat van een cilinder is dan ook 60mm (30/30). Tijdens het opmeten van de gewenste cilindermaat legt u de meter tegen het boutgat waarmee de cilinder vast zit. De linkerzijde van de cilinder wordt deel A genoemd en de rechterzijde van de cilinder wordt deel B genoemd. 

Maat-cilinder

 

Hoe meet ik de PC maat op van mijn deur?

Bij het plaatsen van sloten en veiligheidsbeslag is de juiste profiel cilinder maat van belang. De PC maat is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de profielcilinder. Standaard sloten hebben meestal een PC maat van 55mm, 72 of 92mm. U legt de uitgeknipte meter tegen de profielcilinder aan, vervolgens leest u de PC maat af. 

PC maat

 

Wat is de doornmaat van mijn deur?

De doornmaat van een slot, is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat van het slot tot het hart van het cilindergat. Standaard sloten voor binnendeuren (woningbouwsloten) hebben meestal een doornmaat van 50mm. De maatvoering gaat in stappen van 5mm. 

Doornmaat